Er valt hier altijd iets te beleven

U bent hier

Overzicht activiteiten voorjaar 2021

De alliantie Apzi - Voka West-Vlaanderen organiseert diverse activiteiten voor de Zeebrugse havenbedrijven. Ontdek nu welke netwerkactiviteiten en opleidingen op ons programma staan voor het voorjaar 2021.

→ Lees meer
di 20.04.2021

Seminarie: Ladingzekering - update na de wetswijzigingen

Enkele jaren na de invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR zijn nog steeds veel bedrijven niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Daarom organiseert Apzi - Voka West-Vlaanderen een update waar we gedurende een halve dag dieper ingaan op deze wetgeving en u hierin wegwijs maken.

→ Lees meer
di 11.05.2021

Seminarie: Operationeel leidinggeven

Als operationeel leidinggevende staat veiligheid uiteraard op nummer één. Duidelijke afspraken maken, delegeren, direct communiceren en motiveren zijn daarnaast ook uw verantwoordelijkheden. Maar hoe brengt u nu de neuzen in dezelfde richting?

→ Lees meer
di 18.05.2021

Havenkennismakingsdag Zeebrugge

Wilt u de haven van Zeebrugge beter leren kennen? Met deze havenkennismaking willen we een concreet beeld geven van de activiteiten en bedrijven in de haven van Zeebrugge. In een halve dag maken we u vertrouwd met de havengebonden bedrijvigheid en logistieke flows. Een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van de haven.

→ Lees meer
di 25.05.2021

Seminarie: Aan- en verkoop van goederen in een internationale omgeving - btw regels en aandachtspunten

De voorbije jaren zijn er een aantal belangrijke wijzigingen geweest voor ondernemingen met internationale transacties (brexit, quick fixes ...). Tijdens deze sessie geven we een overzicht van de btw-behandeling van deze internationale handelstransacties en de aandachtspunten waarmee rekening moet gehouden worden zodat een onderneming goed voorbereid is bij een toekomstige btw-controle (bewijsvoering, correcte opname in de btw-aangifte ...).

→ Lees meer
di 08.06.2021

Seminarie: Stress de baas zijn

In dit seminarie leert u hoe u stress en overspanning op de werkvloer aanpakt. Een eerste, sterke stap is mogelijke stress op de werkvloer detecteren. Maar wat dan? Heeft u het ook al meegemaakt dat u stress opmerkt bij uw medewerker(s), en niet goed weet wat te doen of wat te zeggen?

→ Lees meer
di 15.06.2021

Infosessie: Goederenvervoer onder het nieuwe scheepvaartwetboek

Op 1 september 2020 trad het nieuwe scheepvaartwetboek in werking. Dit nieuwe wetboek zorgt voor een verandering van het juridische landschap voor de maritieme wereld. Eén van de belangrijkste wijzigingen heeft betrekking op de overeenkomst van overzees goederenvervoer. Wat is de impact van het nieuwe scheepvaartwetboek op de rechten en plichten van de ladingbelanghebbende en de zeevervoerder?

→ Lees meer
vr 17.09.2021

Kick-off Lerend Netwerk HR

Als hr-verantwoordelijke / hr-manager heeft u een belangrijke functie binnen uw bedrijf, maar wellicht mist u wel eens een klankbord? Wilt u leren van vakgenoten en knowhow uitwisselen met collega’s uit andere bedrijven? Dan is dit traject zeker iets voor u.

→ Lees meer