Er valt hier altijd iets te beleven

U bent hier

Overzicht activiteiten voorjaar 2021

De alliantie Apzi - Voka West-Vlaanderen organiseert diverse activiteiten voor de Zeebrugse havenbedrijven. Ontdek nu welke netwerkactiviteiten en opleidingen op ons programma staan voor het voorjaar 2021.

→ Lees meer
vr 22.01.2021

Infosessie: Businessmodellen bouwen met blockchain 2.0

Het wordt gezien als de grootste technologische innovatie sinds het internet: blockchain. De technologie waarmee iemand kan beleggen in virtuele munten en die tegelijkertijd een nieuwe fipronilcrisis helpt te vermijden.

→ Lees meer
do 11.03.2021

Seminarie: Leer een douaneaangifte lezen, analyseren en opmaken in PLDA

Internationale handel is tegenwoordig niet weg te denken uit onze maatschappij. Bijgevolg horen er bij elke internationale transactie (ook naar het VK ten gevolge van de brexit) douaneformaliteiten. Als invoerder/uitvoerder blijft de onderneming verantwoordelijk voor de gegevens vermeld op de aangifte. Ontdek tijdens dit seminarie hoe u een douanedeclaratie moet lezen en interpreteren en leer hoe u een douaneaangifte opmaakt in PLDA (Paperless Douane & Accijnzen).

→ Lees meer
do 18.03.2021

Seminarie: Alles wat u moet weten over de Incoterms 2020

De Incoterms® - de internationale standaard die de rechten en plichten van de koper en verkoper bij internationaal transport van goederen regelt - veranderen elke tien jaar. Op 1 januari 2020 werden de Incoterms 2020 ingevoerd. De wijzigingen riepen uiteraard heel wat vragen op.

→ Lees meer
do 25.03.2021

Seminarie: Assertiviteit op de werkvloer

We doen het allemaal wel eens: ja zeggen, terwijl we neen bedoelen. Of bij het minste weerwoord de mond gesnoerd zijn en het gevoel hebben dat het gesprek of de essentiële vraag hierbij ook stopt, maar niet opgelost is.

→ Lees meer
di 20.04.2021

Seminarie: Ladingzekering - update na de wetswijzigingen

Enkele jaren na de invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR zijn nog steeds veel bedrijven niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Daarom organiseert Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een update waar we gedurende een halve dag dieper ingaan op deze wetgeving en u hierin wegwijs maken.

→ Lees meer
di 11.05.2021

Seminarie: Operationeel leidinggeven

Als operationeel leidinggevende staat veiligheid uiteraard op nummer één. Duidelijke afspraken maken, delegeren, direct communiceren en motiveren zijn daarnaast ook uw verantwoordelijkheden. Maar hoe brengt u nu de neuzen in dezelfde richting?

→ Lees meer
di 18.05.2021

Havenkennismakingsdag Zeebrugge

Wilt u de haven van Zeebrugge beter leren kennen? Met deze havenkennismaking willen we een concreet beeld geven van de activiteiten en bedrijven in de haven van Zeebrugge. In een halve dag maken we u vertrouwd met de havengebonden bedrijvigheid en logistieke flows. Een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van de haven.

→ Lees meer
do 27.05.2021

Seminarie: Aan- en verkoop van goederen in een internationale omgeving - btw regels en aandachtspunten

De voorbije jaren zijn er een aantal belangrijke wijzigingen geweest voor ondernemingen met internationale transacties (brexit, quick fixes ...). Tijdens deze sessie geven we een overzicht van de btw-behandeling van deze internationale handelstransacties en de aandachtspunten waarmee rekening moet gehouden worden zodat een onderneming goed voorbereid is bij een toekomstige btw-controle (bewijsvoering, correcte opname in de btw-aangifte ...).

→ Lees meer
di 08.06.2021

Seminarie: Stress de baas zijn

In dit seminarie leert u hoe u stress en overspanning op de werkvloer aanpakt. Een eerste, sterke stap is mogelijke stress op de werkvloer detecteren. Maar wat dan? Heeft u het ook al meegemaakt dat u stress opmerkt bij uw medewerker(s), en niet goed weet wat te doen of wat te zeggen?

→ Lees meer

Pagina's