Te gast bij Wallenius Wilhelmsen Solutions Zeebrugge

U bent hier

dinsdag 31.05.2022 -
16:00 tot 21:30
Wallenius Wilhelmsen Solutions
Quay 530 - Alfred Ronsestraat 100
8380 Zeebrugge
België

Ontdek de enorme terminal en de industriële activiteiten van dit Zeebrugse havenbedrijf!

Wat doet Wallenius Wilhelmsen Solutions?

Wallenius Wilhelmsen Solutions is de logistieke divisie van de Zweeds-Noorse RoRo-operator (roll-on/roll-off) Wallenius Wilhelmsen en behartigt de volledige logistieke keten van ontvangst of verscheping, de technische behandeling, administratie, douaneformaliteiten en distributie van RoRo-cargo. Driekwart van de activiteiten zijn auto’s en High & Heavy-materiaal. De terminal biedt daarnaast een ruime waaier aan van activiteiten met toegevoegde waarde, zowel voor High & Heavy-cargo als voor wagens. De overslag en behandeling van elektrische voertuigen vormen al een derde van de activiteit. Daarnaast blijft er een flinke portie breakbulk (stukgoed en de goederen die niet in standaardcontainers passen) over.

Wallenius Wilhemsen Solutions in cijfers

De terminal van Wallenius Wilhelmsen Solutions verzet in Zeebrugge 130.000 ton pure breakbulk: een verdubbeling op vijf jaar tijd. Voor deze terminal is dit dus een echte corebusines met bovendien nog veel groeipotentieel. De totale overslag op de terminal bedraagt op jaarbasis 300.000 units. De terminal in Zeebrugge is de grootste binnen de groep wereldwijd, zowel qua oppervlakte – 61 hectare, en 39 hectare uitbreiding in aantocht – als qua diversiteit van de activiteiten. Met inbegrip van de havenarbeiders en de site die ze voor Toyota (36 hectare) beheren, geeft het bedrijf werk aan bijna 700 mensen.

Toekomst 

Tijdens het gastbezoek komen niet enkel de terminal en de bijhorende activiteiten aan bod, maar zullen we ook het Lantis-project bezoeken. In Zeebrugge werd een bouwput voor de Oosterweeltunnel in Antwerpen aangelegd. Daarvoor wordt een stuk van het Boudewijnkanaal verbreed en verdiept, waardoor een dok ontstaat. Dat vormt de constructiewerf voor de elementen van de Oosterweeltunnel. Een aannemer bouwt er acht enorme betonnen kokers. Die zullen op pontons geplaatst worden en over het water naar hun eindbestemming gevaren worden. Binnen drie à vier jaar zal een dok overblijven waar Wallenius Wilhelmsen Solutions schepen kan ontvangen voor de bijhorende nieuwe autoterminal.

Programma

 • 16.00 - 16.25 uur: ontvangst op de parking van het bedrijf, registratie en instappen op de bus
 • 16.30 uur (stipt!): vertrek met de bus voor de begeleide rondrit en bezichtiging van de site. Zorg ervoor dat je zeker op tijd bent.
  We houden onder andere halt bij:
  - ​​​De werfzone voor de bouw van de Oosterweeltunnelelementen
  - Bezichtiging van de terminal met RoRo-activiteiten
  - Bezoek aan het carcenter waar nieuwe wagens aangepast en gebruiksklaar gemaakt worden
 • 18.30 uur: einde van het bedrijfsbezoek en verplaatsing naar receptiehal
 • 18.40 uur: verwelkoming door Xavier Vanneste, voorzitter Voka regio Brugge
 • 18.45 uur: presentatie door Emmanuel Van Damme, general manager Wallenius Wilhelmsen Solutions Zeebrugge
 • 19.00 uur: netwerkmoment met catering
 • 21.30 uur: voorziene einde

 

Prijs

Gratis voor leden van Voka West-Vlaanderen en Apzi-Voka

 

Meer info

Shirley Seynaeve
Eventteam
shirley.seynaeve@voka.be 
M: 0473 89 23 17

 

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook