Seminarie: Update ladingzekering

U bent hier

woensdag 09.11.2022 -
09:00 tot 12:00
Bedrijvencampus O'Forty
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp
België

Enkele jaren na invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR, zijn nog steeds veel bedrijven niet of onvoldoende op de hoogte van de wijzigingen en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Met dit seminarie geven we je graag een update en gaan we dieper in op deze wetgeving, zodat je helemaal mee bent.

De Vlaamse regering besliste eind 2017 om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving rond ladingzekering. Deze omvatten de regels rond ladingzekering en de bijhorende verantwoordelijkheden voor zowel verladers als afzenders. De regels verschillen sindsdien op federaal, Waals én Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied werd uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen werden in detail vastgelegd.
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader.

Deze wetswijziging treft elke onderneming die goederen verstuurt, en heeft dus allicht ook een impact op jouw bedrijf. Met deze update over de nieuwe wetgeving, helpen we je graag op weg om verder conform de wetgeving te handelen.

 

Spreker

Geert Frans, zaakvoerder GeerT bv

 

Prijs

  • Leden Apzi-Voka: 200 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 300 euro (excl. btw)

Voor dit seminarie kunt u gebruikmaken van de KMO-portefeuille. 

 

Meer info 

Leonid Guz
Kennis & Advies/Internationaal ondernemen
leonid.guz@voka.be
M: 0499 77 62 34

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook