Seminarie: Stress de baas zijn

U bent hier

dinsdag 08.06.2021 -
09:00 tot 12:30
Hotel Ibis Styles Zeebrugge
Kustlaan 99
8380 Zeebrugge
België

In dit seminarie leert u hoe u stress en overspanning op de werkvloer aanpakt. Een eerste, sterke stap is mogelijke stress op de werkvloer detecteren. Maar wat dan? Heeft u het ook al meegemaakt dat u stress opmerkt bij uw medewerker(s), en niet goed weet wat te doen of wat te zeggen?

Via deze interactieve sessie overlopen we de do’s en don'ts en krijgt u een leidraad om het gesprek aan te gaan met uw medewerker. Op die manier kan vermeden worden dat medewerkers blijven worstelen met deze gevoelens en wordt voorkomen dat dergelijke medewerkers uitvallen. De manier waarop u dit gesprek voert, bepaalt mede hoe medewerkers u als leidinggevende percipiëren.

Het tweede luik binnen deze sessie behandelt het organisatorisch niveau. Welke perspectieven en mogelijkheden zijn er op organisatieniveau om zowel preventief als bij het capteren van een stressnood te implementeren op de werkvloer? De focus ligt op enkele niet te missen handvaten bij het opzetten van een mentaal welzijnsbeleid op organisatieniveau.

 

Doelgroep

HR’s, preventieadviseurs en leidinggevenden die stress bespreekbaar willen maken en/of stress willen aanpakken op de werkvloer.

 

Spreker

Ann-Sophie Vandermarliere, werkzaam voor Alert!, begeleidt dagdagelijks organisaties bij het opzetten van een beleid om het (mentaal) welzijn te bevorderen. Ann-Sophie is projectverantwoordelijke van ‘Bouwen aan mentaal vermogen’, een project ontwikkeld door Alert!, en goedgekeurd door het kabinet van Maggie De Block. Dit project betreft een actiegericht welzijnsprogramma om op een integrale, trajectmatige manier in te zetten op mentaal welzijn binnen organisaties. 

De expertise van Ann-Sophie ligt eveneens in het trainen van leidinggevenden en medewerkers om zowel stress en overspanning te voorkomen, bespreekbaar te maken als aan te pakken, en heeft hierbij de voorbije jaren ervaring opgebouwd binnen heel wat sectoren (harde als zachte sectoren) en doelgroepen (van arbeiders tot zaakvoerders).

 

Prijs

  • Leden Apzi - Voka: 190 euro (excl. BTW)
  • Niet-leden: 290 euro (excl. BTW)

Het onthaal is voorzien om 8.45 uur. We sluiten af met een broodjeslunch.
Voor dit seminarie kunt u gebruikmaken van de KMO-portefeuille. 

 

Meer info 

Nele Braem
Member Services - Arbeidsmarkt/HR
nele.braem@voka.be
M: 0493 50 18 51

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook