Seminarie: Ladingzekering - update na de wetswijzigingen

U bent hier

dinsdag 20.04.2021 -
09:00 tot 12:00
Hotel Ibis Styles Zeebrugge
Kustlaan 99
8380 Zeebrugge
België

Enkele jaren na de invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR zijn nog steeds veel bedrijven niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Daarom organiseert Apzi - Voka West-Vlaanderen een update waar we gedurende een halve dag dieper ingaan op deze wetgeving en u hierin wegwijs maken.

De Vlaamse regering besliste eind 2017 om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving aangaande ladingzekering. Dit betreft de regels inzake ladingzekering en de verantwoordelijkheden hieromtrent, voor zowel de verladers als de afzenders. De regels inzake ladingzekering verschillen voortaan op federaal, Waals en op Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied werd uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen werden in detail vastgelegd
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader

Deze wetswijziging had en heeft dus allicht ook gevolgen voor uw bedrijf, want ze treft elke onderneming die goederen verstuurt. 

Op dinsdag 20 april 2021 zorgen wij voor een update en opfrissing van de nieuwe wetgeving en helpen wij u op weg om verder conform de wet te handelen.

 

Spreker

Geert Frans - Zaakvoerder GeerT bv.

 

Prijs

  • Leden Apzi - Voka: 190 euro (excl. BTW)
  • Niet-leden: 290 euro (excl. BTW)
  • Ambassadors: gratis

Ontbijt, dranken en syllabus zijn inbegrepen in de prijs.
Voor dit seminarie kunt u gebruikmaken van de KMO-portefeuille.

 

Meer info

Tom Vermeersch
Member Services/Internationaal Ondernemen
tom.vermeersch@voka.be

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook