Seminarie Ladingzekering: update na de wetswijzigingen

U bent hier

dinsdag 21.04.2020 -
09:00 tot 12:00
Webinar
België

DEZE SESSIE WORDT VOLLEDIG DIGITAAL GEGEVEN.

Vandaag zijn we bijna twee jaar na invoering van de nieuwe wettelijke bepalingen rond ladingzekering en de algemene voorwaarden rond CMR. Veel bedrijven zijn echter niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en de grote verantwoordelijkheid die de wetgever de bedrijven toebedeelde. Daarom organiseren wij met Apzi - Voka West-Vlaanderen een update waar we gedurende een halve dag dieper ingaan op deze nieuwe wetgeving en u wegwijs maken.

De Vlaamse regering besliste eind 2017 om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving aangaande ladingzekering. Dat slaat op de regels inzake ladingzekering en de verantwoordelijkheden hieromtrent, voor zowel de verladers als de afzenders. De regels inzake ladingzekering verschillen voortaan op federaal, op Waals en sindsdien ook op Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied werd uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen werden in detail vastgelegd.
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door de wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid van overladingen volledig naar de verlader.

Deze wetswijziging had en heeft dus allicht ook gevolgen voor uw bedrijf, want ze treft elke onderneming die goederen verstuurt.
Op dinsdag 21 april 2020 zorgen wij voor een update en opfrissing van de nieuwe wetgeving en helpen wij u op weg om verder conform de wet te handelen.

 

Als gevolg van de maatregelen in het kader van het coronavirus Covid-19 gaat dit seminarie door via livestream:

  • 9 - 11 uur: theoretisch gedeelte via livestream
  • 11 - 12 uur: openbare Q&A via videochat waar u vragen kan stellen over de materie aan de docent. U zal hierbij ook de vragen van de anderen kunnen zien.

De technische details en de link naar de livestream ontvangt u enkele dagen op voorhand. 

 

Gastspreker

Geert Frans - Zaakvoerder GC Advice

 

Prijs

  • Leden Apzi - Voka: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro
  • Ambassadors: gratis

 

Meer info

Tom Vermeersch
Member Services/Internationaal Ondernemen
tom.vermeersch@voka.be

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook