Opleiding - Ladingzekering: Update na de wetswijzigingen

U bent hier

donderdag 03.10.2024 -
09:00 tot 12:00
Voka | Brugge (O'Forty bedrijvencampus)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp
België

De Vlaamse regering heeft eind 2017 besloten om een aantal wijzigingen door te voeren in de wetgeving rond ladingzekering en transportverpakkingen. Dit heeft betrekking op de regels en de verantwoordelijkheden hierover, zowel voor de verladers, verpakkers als de afzenders. Veel bedrijven zijn echter nog steeds niet of onvoldoende op de hoogte van de gewijzigde situatie en welke verantwoordelijkheid ze hierin dragen. Tijdens deze opleiding maken Voka West-Vlaanderen en APZI jou wegwijs in deze wetgeving. 

De regels met betrekking tot ladingzekering verschillen nu op federaal, Waals en Vlaams niveau:

  • Het toepassingsgebied is uitgebreid en de verantwoordelijkheden en taken voor de diverse betrokken partijen zijn gedetailleerd vastgelegd.
  • Er zijn nieuwe taken en verplichtingen voor de vervoerders, bestuurders, verpakkers, verladers en verzenders. Door deze wijzigingen verschuift de verantwoordelijkheid voor overladingen volledig naar de verlader.

Deze wetswijzigingen hebben hoogstwaarschijnlijk ook gevolgen voor jouw bedrijf, aangezien ze van toepassing zijn op elke onderneming die goederen verzendt. Tijdens deze opleiding krijg je een update en opfrissing van de wetgeving en helpen wij jou om verder te handelen in overeenstemming met de wet.

Prijs

  • Leden Apzi-Voka: 235 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 350 euro (excl. btw)

Voor deze opleiding kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen. 

Meer info

Lorenzo Bequoye
Adviseur Internationaal Ondernemen
lorenzo.bequoye@voka.be
T: 056 23 50 61
 

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook