Brexit Industry Day V

U bent hier

donderdag 02.09.2021 -
09:00 tot 11:30
Online
België

Sinds 1 januari 2021 is de Brexit definitief een feit. De nieuwe douane- en controlemaatregelen zijn in fasen geïntroduceerd in het VK. Bepaalde nieuwe verplichtingen werden (mede door Covid-19) on hold gezet en uitgesteld naar oktober 2021 en januari 2022.

Na succesvolle Brexit Industry Day sessies in 2019 en 2020 wil Apzi - Voka West-Vlaanderen, samen met de Britse Ambassade en MBZ, u graag uitnodigen voor de vijfde editie van Brexit Industry Day. Voor ondernemingen die een impact gevoeld hebben, door gevolgen van de Brexit, is dit de uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van de nieuwe formaliteiten en verplichtingen die in voege treden vanaf het najaar 2021 en later.

Op 2 september zullen de Britse autoriteiten toelichten welke maatregelen in werking treden in het VK en hoe de verdere Brexit ontwikkelingen zullen aangepakt worden. Het gaat onder meer over nieuwe formaliteiten inzake douane, documentaire en fysieke controles op sanitaire goederen, productconformering, databescherming …

De aanwezige Britse Border and Protocol Delivery Group delegatie zullen de laatste stand van zaken toelichten rond Brexit, alsook uw Brexit vragen beantwoorden.

In samenwerking met de Belgische Douaneadministratie zullen ook enkele (technische) casestudies worden uitgewerkt en toegelicht. Gedetailleerde informatie alsook deelnamelink zal aan de deelnemers op voorhand bezorgd worden.
U kan zich reeds nu registreren en de datum blokkeren in uw agenda.

 

Doelgroep

Deze online infosessie is uitermate geschikt voor douane- en exportverantwoordelijken, logistieke medewerkers en zaakvoerders van ondernemingen die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk.

Inschrijven voor dit online seminarie kan via onderstaande link. Deelname aan deze online sessie is gratis.
De voertaal van deze sessie is in het Engels. Er zal een optie zijn voor simultaanvertaling.

 

Meer info?

Leonid Guz
Kennis & advies/Internationaal ondernemen
leonid.guz@voka.be
0499 77 62 34

Dit artikel delen: LinkedIn Facebook